Test af lamper: Er lamper lavet af træ ikke brændfarlige?


Det spørgsmål har jeg fået flere gange og derfor vil jeg gerne berolige ved at give et udførligt svar. Mine lamper er CE mærket og lever op til de relevante EU direktiver/standarder. Jeg har fået dem testet hos Bolls Aps som er et rådgivnings og test center der tester maskiner og udstyr.

Mine lamper er godkendt til pærer op til 60W. I henhold til standarden må lampens temperatur ikke overstige 90 grader (Selvantændelsestemperaturen for træ er ca. 250grader). Mine lamper kommer maksimalt op på 65 grader hvor de er varmest med en 60 watts pære og det er ikke noget problem. Jeg har flere lamper med glødepærer hængende hjemme hos mig. LED pærer er sjældent på mere end 10 Watt og så er man meget langt nede i temperatur. HVis man går i Ikea kan man finde rispapirlamper og andre lamper af pap - så der skal en del til før lamper går op i røg.

Recent Posts
Archive